«Упрар тăван чĕлхемĕре» оратор ăсталăхĕ конкурсĕн çĕнтерӳçисене саламлатпăр

Раççейри Çемье çулталăкне тата Чăваш Енри Экологи культури тата çут çанталăкпа перекетлĕ усă курмалли çулталăка халалланă оратор ăсталăхĕн конкурсĕ иртрĕ. Конкурса муниципалитет тапхăрĕнче мала тухнă 5-6-мĕш классенче вĕренекен ачасем хутшăнчĕç.

Конкурса хутшăнакансем «Туслă çемьере – ăс, вăй, малашлăх», «Çут çанталăка упрасси – кашнин тивĕçĕ» темăсемпе калаçнă видеоматериал ярса пачĕç. Жюри видеокалаçусене пăхса тухса конкурсăн çĕнтерӳçисемпе призёрĕсене палăртрĕ.

Конкурс икĕ тапхăрпа иртрĕ: муниципалитет тапхăрĕ тата республика тапхăрĕ. Конкурсăн пĕрремĕш тапхăрне Чăваш Республикинче тата ун тулашĕнче вырнаçнă вĕренӳ организацийĕсен 5-6-мĕш класĕсенче чăваш чĕлхи вĕренекен кашни ача хăй кăмăлĕпе хутшăнма пултарчĕ. Иккĕмĕш тапхăра хутшăнма муниципалитет шайĕнче мала тухнă 60 ачана ирĕк пачĕç. Вĕсен шутĕнче Пушкăр Республикин, Тутар Республикин, Ульяновск облаçĕн шкулĕсенче вĕренекен 10 ача пулчĕ.

Навыки ораторского искусства необходимы в жизни любого грамотного человека, они направлены на развитие и повышение уровня речевой и коммуникативной культуры учащихся. Завершился республиканский конкурс ораторского мастерства «Упрар тăван челхемере». Конкурс проводился в рамках Года семьи в России, ключевой целью которого было повышение интереса к изучению чувашского языка и культуры чувашского народа через творческое и эстетическое развитие учащихся, формирование положительного образа семьи и традиционных семейных ценностей, воспитание бережного отношения к природе, окружающей среде. Ребята 5 и 6 классов рассказывали о своей семье в рамка тематических направлений конкурса «Туслă çемьере – ăс, вăй, малашлăх» (Моя семья – мое богатство) и «Çут çанталăка упрасси – кашнин тивĕçĕ» (Долг каждого человека – беречь и всячески охранять природу). В конкурсе приняла участие ученица МБОУ «Егоркинская СОШ» 5 класса Матвеева Ксения. По итогам конкурса Ксения стала призером. (Руководитель учитель чувашского языка и литературы Албутова Надежда Михайловна) Поздравляем и желаем ей дальнейших успехов в области ораторского искусства! Желаем ей дальнейших творческих успехов!

11 марта 2024